top of page

Predstavljanje učesnika na Podskupu: Klinički tim

Loše je snažnije, ali je dobro bolje - istraživačke aktivnosti kliničkog tima Odseka za psihologiju

Na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, u sklopu projekta “Nasledni, sredinski i psihološki činioci mentalnog zravlja” sprovode se brojna istraživanja u okviru timova koji su podeljeni po tematskim oblastima. U okviru TraNSferovog podskupa imaćete priliku da čujete nešto više o istraživačkim aktivnostima kliničkog tima koji vode prof. dr Ljiljana Mihić, prof. dr Zdenka Novović i dr Snežana Tovilović.

Na pitanja zašto su članovi ovog tima kao predmet istraživanja odabrali “bad” aspekte ljudskog funkcionisanja, odnosno različite faktore vulnerabilnosti za razvoj psihopatologije, koje teorije im dominantno služe kao referentni okvir u tom procesu, kao i do kakvih rezultata su došli u okviru longitudinalnih, krossekcionih i eksperimentalnih studija odgovaraće vam doktoranti Radomir Belopavlović i Marija Volarov, višegodišnji članovi kliničkog tima. Pridružite nam se u petak 20.10. u 14:00h u učionici 202.

 

Marija Volarov

Marija Volarov je student doktorskih studija Odseka za psihologiju od 2016. godine, a član kliničkog tima od 2013. Kao član tima učestvovala je na brojnim međunarodnim i domaćim naučno-istraživačkim skupovima prezentujući rezultate istraživanja. U svojim istraživanjima Marija se pretežno bavi kognitivnim faktorima vulnerabilnosti za razvoj depresivnih i anksioznih poremećaja. U toku master studija provela je semestar na Univerzitetu u Groningenu, u Holandiji. Ima iskustva u pružanju psihološke prve pomoći u kriznim situacijama, u radu sa marginalizovanim grupama i patološkim kockarima. Trenutno je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i radi kao psiholog-pripravnik na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine. Od januara 2018. godine će kao stipendista Fulbright programa biti na razmeni na Univerzitetu u Ohaju kao student-istraživač gde će raditi na istraživanju u kontekstu svoje buduće doktorske disertacije.


Radomir Belopavlović

Radomir Belopavlović student je doktorskih studija na Odseku za psihologiju od 2014. godine. U kliničkom timu angažovan je od 2011. godine stavljajući fokus u svom istraživačkom radu na konceptualne osnove psihopatologije, etiologiju poremećaja, faktore vulnerabilnosti, i savremeni mrežni pristup psihopatologiji. Rezultate svojih istraživanja prezentovao je na brojnim konferencijama od međunarodnog značaja, gde je prolazio i izvesne edukacije iz oblasti psihologije, i aktivno uspostavljao saradnju sa brojnim istraživačima sa evropskih i američkih univerziteta promovišući Odsek. Tokom ove godine, u sklopu svojih doktorskih studija proveo je semestar na Univerzitetu u Nikoziji, na Kipru usavršavajući se u oblasti kliničke procene. Po povratku sa razmene bio je učesnik letnje škole u Amsterdamu stičući znanja o mrežnom pristupu u psihologiji koji planira da implementira u budućem istraživačkom radu. Pored svog istraživačkog iskustva, Radomir ima iskustvo u praktičnom radu na Klinici za psihijatriju, Kliničkog centra Vojvodine i kao saradnik u nastavi na kliničkim kursevima u okviru kurikuluma Odseka za psihologiju.


FOLLOW ME
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
ARCHIVE
bottom of page