top of page

Predstavljanje učesnika na Podskupu: Institut za bihejvioralnu forenziku

Institut za bihejvioralnu forenziku je osnovan 2015. godine kao prva organizacija koja pruža usluge iz oblasti primenjene bihejvioralne forenzike. Treneri instituta su dr sc. Boris Đurović i MA inžinjer menadžmenta ljudskih resursa Mirko Zorić. Treneri svoje klijente podučavaju savremenim, pouzdanim i praktično upotrebljivim metodama kao i sredstvima za razumevanje svih dostupnih signala u cilju prepoznavanja laži i obmane. Trening program zasnovan je na realnim studijama slučaja kao i sticanju i provežbavanju konkretnih veština neophodnih za kompetentno planiranje i izvođenje uspešne procene. Institut će na ovogodišnjem Transferovom podskupu predstavljati dr sc. Boris Đurović, koji će kroz radionicu podeliti svoja znanja i iskustva sa posetiocima. Posetioci će moći i aktivno da učestvuju u radionici, i da na nekoliko minuta uplove u um lažova i obmanjivača koji se bore da ostanu neotkriveni. Ukoliko ste zainteresovani, dođite 21. oktobra u učionicu 202!




 
dr sc. Boris Đurović

Obrazovanje:

Završio osnovne studije psihologije na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu; Položio stručni ispit za zvanje diplomiranog psihologa; Završio specijalističku obuku MUP Republike Srbije, za poligrafskog ispitivača na Policijsko kriminalističkoj akademiji u Beogradu; Završio postdiplomske studije na odseku za kliničku psihologiju, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu; Odbranio magistarski rad na temu „Provera efikasnosti eksperimentalnog testa u otkrivanju psihopata“. Doktorant na odseku za psihologiju Univerziteta u Beogradu.


Predhodno radno iskustvo:

9 Godina rada u MUP R. Srbije na poslovima poligrafskog ispitivača. Obavio preko 1400 poligrafskih ispitivanja lica na okolnosti krivičnih dela u rasponu od sitnih krađa do najtežih ubistava. Ostvario preko 100 priznanja izvršenja krivičnog dela od počinioca istih. Za postignuća u radu pohvaljivan i nagrađivan više puta od strane pretpostavljenih; Autor brojnih naučnih radova na temu detekcija laganja i obmane. Odbranio doktorsku disertaciju na odseku za psihologiju Univerziteta u Beogradu.


FOLLOW ME
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
ARCHIVE
bottom of page